Alfa Forni és Fontana Forni olasz mobil kerti kemencék

Olasz kemencék

Olasz kemencék

Igazi nyári konyha

moduláris nyári kültéri konyhák

2023. február 03. - Olasz kemencék

Napjainkban kezdik (újra) felfedezni a kültéri nyári konyhák varázsát. Nagymamáink idejében szinte minden háznál volt egy kültéri konyha, ott sütöttek – főztek, tették el a lekvárt és a befőtteket télire. A modern lakások, házak megjelenésével ez a külső funkcionális tér eltűnt. Napjainkban azonban, egyre több helyen látni, hogy újra divatba jönnek a kültéri, úgynevezett nyári konyhák. És ez nem véletlen!nyarikonyharegen.jpg

( Wisconsin Historical Society / Getty Images)

A modern kültéri konyhák lehetővé teszik, hogy a szabadban készítsük el az ételeinket. Ennek megvan a maga, egyedülálló hangulata, továbbá rendkívül praktikus is. A meleg nyári napokon kint készíthetjük el kedvenc fogásainkat, nem melegítve ezzel a benti teret. A nyári konyha csupán nevében „nyári”, ugyanis, ha már egyszer megépült, biztosak lehetünk benne, hogy egész évben, még télen is használni fogjuk azt! Nincs is annál hangulatosabb, mint egy téli összejönni egy pohár forralt borral a szabadtéri konyhában, és közben begyújtani a grillkészüléket/ kemencét vagy sütőt ahol kényelmesen és stílusosan vacsorát készítünk.

szonyeg_grill_kerti_gazosgrill_kemence_kulteri_szonyeg_alatet_100x170_2.jpeg

A nyári konyha csodálatos dísze lehet a kertünknek!

A kültéri konyha a mellett, hogy rendkívül praktikus igazán látványos eleme is lehet a kertünknek, teraszunknak.  Léteznek egyedileg gyártott konyhák, azonban ezek rendkívül költségesek, egyedi gyártásúak, időigényes, amíg elkészül és utána máshova nem helyezhető át, nem variálható. Éppen ezért, amennyiben kültéri konyhában gondolkodunk érdemes moduláris, elemekből összeállítható konyhát választani. Ebben az esetben az elemeket tetszés szerint „pakolgathatjuk” egymás mellé, ízlés szerint választhatunk bele mosogató elemet, sütőt vagy akár hűtőszekrényt is. Amennyiben később meggondolnánk magunkat, bármikor bővíthető a szett 1-1 darabbal ( pl.  használat közben kiderül, hogy szükség lenne még egy kis pult felületre)

 

Pizza kemence: Marinara

Bemutatkozik a Fontana Forni egyik legnagyobb kemencéje : Marinara

Igazi, tradícionális olasz (pizza)kemence egyenesen a gyártótól! Azonban nem csak nápolyi pizzát, hajtogatott calzonet vagy focaccia-t lehet benne készíteni, hanem minden ételnek ad egy különleges zamatot és ízvilágot. Ezekben a kemencékben tökéletesen elkészítheti a hagyományos ételeket éppen úgy, mint a különlegesebb fogásokat. Kb. 25-30 perc alatt teljesen felforrósodik, használatra kész! Hagyományos pizzakemence, modern külsőbe csomagolva.

Fontani Forni már több, mint 70 éve az egyik piacvezető kemence gyártó Olaszországban. Büszkék arra, hogy családi vállalkozásból indulva, egy világszerte elismerte gyártóvá nőtték ki magukat. Szakértelmüknek köszönhetően, nagyon magas minőségű kemencéket gyártanak, amelyek megfelelnek a legmodernebb követelményeknek is. A Fontani Forni kemencék 100% olasz termékek.

ikon_olasz_zaszlo.png

 

A Marinara kültéri kemence 80×80 cm-es sütőfelülettel rendelkezik. A kemence egy praktikus, rozsdamentes acél alvázra van rögzítve, mely köszönhetően a beépített 2 keréknek, könnyen elgurítható az egyik helyről a másikra. Az alvázon szerszámok részére akasztó fülek és a gázpalack biztonságos rögzítéséhez egy támasztó került kialakításra.

 A tűzfelület kiváló minőségű tűzálló samottból készült, élelmiszeripari használatra minősítve. A belső szerkezet rozsdamentes acél, míg a külső elektro-galvanizált acél, magas hőmérsékletnek is ellenálló festékkel kezelve, hogy maximálisan ellenálljon a hőnek, az időjárásnak és a rozsdának. A kemence szigetelése természetes kőzetgyapotból készült, és lehetővé teszi a hőmérséklet hatékonyabb fenntartását és a külső szerkezet túlmelegedésének elkerülését.

Egyedülálló grillek, sültek, tészták és desszertek készítésére alkalmas. A széles termékválaszték a tradicionális és a modern igényeket is kielégíti.

Fontana Forni Marinara kültéri gázüzemű kemence alvázzal!

 

 

Ez, a kültéri gázos kemence, arra lett tervezve, hogy tökéletes, sülteket és akár nápolyi stílusú pizzát süssön benne, miközben élvezi a gázüzem nyújtotta kényelmet. Ha ezt használja nem kell a fával bajlódni, begyújtani, parázsat eltakarítani. A készülék pébégázzal használható, így mobil, bárhol elhelyezheti. Csak csatlakoztassa a gázpalackhoz és azonnal használatra kész.

 

Jellemzők:

  • Gáz üzemű kültéri kemence
  • Belső tere:80x80x34 cm rozsdamentes acél
  • Külső méretei: Mélység 105,5 cm, Szélesség 98cm, Magasság 200 cm
  • Kemencetér: 80 x 80 x 34 cm
  • Külső burkolat galvanizált festett acél, amely jól ellenáll az időjárás körülményeinek 
  • Két keréken gurítható, rozsdamentes acél alváz
  • Kőzetgyapot szigetelés a maximális hőtartás érdekében
  • Kiváló minőségű tűzálló samott aljzat
  • Beéípatett analóg hőmérő
  • Rozsdamentes acél, huzatszabályozós kémény
  • Ideális: kb. 5 pizza vagy kb. 5-6 kg kenyér számára
  • Súly: 175 kg

Hogyan válasszunk teraszfűtőt?

Elektomos és gázos kültéri teraszfűtők és hőgombák

Vizsgáljuk meg a fűteni kívánt területet az alábbi szempontokból:

- zárt vagy nyitott  (zárt térben nem lehet PB gázos teraszfűtőt használni)

- mekkora terültet szeretnénk befűteni ( teljesítménye kisebb vagy nagyobb legyen e a teraszfűtőnek)

- gyúlékony anyagok közelsége ( "gomba" formájú teraszfűtők esetében min. 1 m-t kell még biztosítani a teraszfűtő teteje felett)

- milyen energia forrást szeretnénk használni (PB gáz, villany)

- Mobil vagy fixen telepített készüléket szeretne

És végül, de nem utolsó sorban természetesen nagyon fontos a megjelenés, a design, hogy a készülék jól illeszkedjen a már meglévő környezethez, bútorokhoz.

 

NEM TUD DÖNTENI ?

HÍVJON BENNÜNKET ÉS SEGÍTÜNK!

TEL:+36703789072

www.teraszfutok.hu

teraszfuto_kivalasztasa.jpg

 

Legjobb teraszfűtő készülékek, hőgombák, hősugárzók, infra fűtés

Legnépszerűbb gázos és elektromos teraszfűtő készülékek, hőgombák 2022

 

Solid gázos teraszfűtő- Nagyteljesítményű 14kW

 

 

 

 

 

 

Teljesítmény: 14kW

 

Kivitel: Rozsdamentes Acél

Tartozékok: nyomás szabályozó tömlő

Mérete: 88 x 88 x 230 cm (H x Sz x M) ; Reflektor átmérő 88 cm ; Lesüllyesztve 161 cm magas

Súly: 28 kg/ db

 

"Gomba teraszfűtőt kerestünk a nyitott teraszunkra. Nagyon meleget ad, tökéletes!"

"Gázos teraszfűtőt kerestünk, ami megfelelő meleget ad télen is. Tetszik, hogy van ajtaja, könnyű a palackot cserélni. Mi takarót is vettünk hozzá."

"Korábban már volt egy ilyen típusú készülékünk a nyaralónál , most vettünk még egyet otthonra is a kertbe. Takarót ajánlott beszerezni hozzá."

" E között és a kisebb teljesítményű elegance között hezitáltunk. Végül ezt választottuk a nagyobb teljesítménye miatt és a tálca miatt. Könnyű volt összeszerelni, egyszerű a használata"

"Szeretjük, jó meleget ad, azt tudja , amiért megvettük"

"Étterem teraszára vettünk többet is. Nagy teljesítmény, nyitható ajtó a palackcseréhez ( ami le is zárható) , és a kis tálca miatt választottuk"

 

Fancy gázos teraszfűtő- 8kW

Teljesítmény: 8kW

Kivitel: Rozsdamentes Acél

Tartozékok: nyomás szabályozó tömlő

Mérete: Magasság 218 cm Reflektor átmérő 76 cm

Súly: 16 kg/ db

 

"Gázos teraszfűtőt kerestünk.  Külön szempont volt, hogy összecsukható legyen. Legjobb ár-érték arányban ezt találtuk. Nagyon bevált"

"Teraszra szerettünk volna egy melegítőt, erre a célra tökéletes. Kellő meleget ad, kerekeken gurítható, könnyen összecsukható és elpakolható, amikor már nem használjuk."

"Először csak a készüléket vettük meg, később takarót is kértünk hozzá. Nagyon jól működik, egész évben kint vagyunk a kertben."

"A készülék szuper, tetszik a design és az, hogy összecsukható Sajnos nyáron a pók beleköltözött, utána rendeltünk hozzá takarót is."

" Fontos volt, hogy a hagyományos PB palack beleférjen. Jó minőségű termék, össze kell szerelni. Ajánlás miatt takarót vettünk"

"Sima palack belefér. Egyszerű a palack cseréje, jól néz ki, minden ok."

 

 

Apollo álló elektromos teraszfűtő

 

Teljesítmény: 1475/2950 Watt

Kivitel: Acélapollo best seller

Tartozékok: Távirányító

Mérete: 50 x 50x 190 cm (H x Sz x M)

Súly: 29 kg/ db

 

„Nagyszerű készülék, masszív, minőségi kivitelezés.  Nagyon jó meleget biztosít a hűvösebb estéken”

„Kifejezetten tetszik, hogy csak be kell dugni a konnektorba és már működik is. Nagyon egyszerű a használata.”

„Amióta megvettük szinte minden este kint üldögélünk egy kicsit a kertben. Azért ezt választottuk, mert van rajta lámpa is.”

 „Kerekeken gurítható, így néha a teraszon használjuk, néha viszont elvisszük a grillhez is. Nagyon meg vagyunk elégedve”

„Barátaink nálunk látták, azóta már ők is beszereztek egyet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Enders Barcelona elektromos álló teraszfűtő készülék

 

Teljesítmény: 900/1200/2100 watt

Kivitel: Aluminium/ Rozsdamentes Acél

Fűtőbetét: Halogén /5000 óra

Mérete: 60 x 60x 210 cm (H x Sz x M)

Súly: 16 kg/ db

„Mindenképpen elektormos teraszfűtőt kerestem, olyat, amit időként a fedett teraszon tudunk használni. Ez tökéletes számomra. Csak bekapcsoljuk és máris adja a meleget. "

„Egy kerthelyiségben láttam meg, utána kerestem rá erre a termékre. Praktikus, szép, kellemes hőt ad”

„Jelenlegi helyzetben, a bővebb családdal a kertben találkozunk. Ide vettük, célnak megfelelő.”

„Eredetileg nem ilyen készüléket néztem ki, de nagyon megtetszett a modern design, és az, hogy nagyon egyszerű használni, ezért végül ezt vettem meg.”

 

 

 

 

URANUS elektormos kültéri teraszfűtő

 

Teljesítmény: 900 W/ 1900 W/ 2800 W

Fűtőbetét: Szénszálas

Tartozékok:Fali rögzítő szett, függesztő lánc, távirányító

Mérete:127 x 19,5/9,5 x 19 cm (H x Sz x M)

Súlya:11 kg/db

 

" A jelenlegi korona vírus helyzetben, a teraszon találkozunk csak a családdal. Ide kerestem falra szerelhető infra melegítőt. Tökéletes, nagy felületen ad meleget. "

" Kerti asztal fölé lógattuk be, mutatós, és hasznos"

" Több függeszthető infra sugárzót is megnéztünk, de végül azért ezt választottuk, mert hosszú és távirányítója is van"

" Tetszik, jól bevált a termék"

 

 

www.teraszfutok.hu

Olasz kerti mobil kemencék!

Miért jó a kerti kemence?

Napjainkban,  már nem csak vidéken, hanem egyre inkább a városokban/külvárosokban is egyre szebb kerteket lehet látni. A koronavírus okozta bezártság folytán, az elmúlt években több időt töltöttek otthon az emberek, így számos olyan tevékenység újra előtérbe került, amit már régóta elfelejtettek. Így például, nagyon sokan kipróbálták az otthoni kenyér sütést: mindenféle csoportok alakultak az online térben, ahol a kovász nevelés csínját-bínját meg tudták osztani egymással. Ugyan így, sokan, akiknek van terasza/ kertje, elkezdtek különféle palántákat/növényeket nevelgetni.  Az emberek igyekeztek minnél több időt a szabadban/ friss levegőn tölteni, családjukkal, barátaikkal ott találkozni.  Manapság a terasz és a kert felértékelődött, hasznos és szemnek is tetszetős kerti bútorokkal, eszközökkel rendezik be őket az emberek.

Az egyik ilyen fantasztikus dolog lehet a kerti kemence. Léteznek épített kemencék, azonban ezek meglehetősen drágák, hosszú idejeig tart amíg elkészülnek ( tervezéstől a kivitelezésig) . Továbbá nagy hátrányuk, hogy nem mozgathatóak, így később nem tudjuk áttenni máshova, amikor át szeretnénk rendezni a kertünket.

Érdemes megnézni a kerti mobil kemencék kínálatát: a legkisebb mérettől egészen a hatalmas nagyterű kemencékig mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Léteznek klasszikus fa tüzelű és gázos üzemű modellek is.

 https://profigrill.hu/kemencek

fontana_forni_mangiafuoco_fa_kulteri_kemence_labbal_freeze.jpg

 

süti beállítások módosítása